eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Visszaadták az ellopott autókat

Autókat adtak ki a Pest megyei rendőrök. Több sértett visszakapta a tőle korábban ellopott személygépkocsit.

Orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya D. Gábor 34 éves váci lakos és hét társa ellen.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Pest megyei nyomozók 2015. február 19-én - tanúkutatás céljából - jelentek meg Vácon a Derecske dűlőben, amikor egy telephelyen több, gyanúsan viselkedő személyre lettek figyelmesek.

Közvetlenül a rendőrök érkezése után egy személyautóval néhány személy - köztük D. Gábor is - elment a helyszínről. A telephelyen a nyomozók intézkedés alá vonták az ott tartózkodókat és az ott lévő gépkocsikat és az irodában található okmányokat is ellenőrizték. A járművek között több olyan is volt, melyet valamely hatóság körözött, az okmányok egy része pedig valótlan tartalmú volt. Ezeket a rendőrök lefoglalták.

Az eljárás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy Vácon lévő másik telephelyen - melyet a 34 éves gyanúsított ismerőse bérelt - szintén bűncselekmény elkövetéséből származó járművek és alkatrészek találhatók. A nyomozók 2015. február 23-án ellenőrizték a telepet, ahol további járműveket és alkatrészeket foglaltak le.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján D. Gábort és társait gyanúsítottként hallgatták ki a Pest megyei nyomozók orgazdaság bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A váci helyszíneken összesen 28 személyautót, 1 teherautót, 2 munkagépet és 4 motorkerékpárt foglaltak le a rendőrök, melyek eredetét az eljárás során kirendelt szakértő megvizsgálta.

Ezek egy részének a lefoglalását a nyomozóhatóság megszüntette és azokat a tulajdonosnak 2015. június 3-án kiadta.

Az ügyben a további eljárást - hat gyanúsított előzetes letartóztatása és két gyanúsított házi őrizete mellett- a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Fotók a police.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×