eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cannes: 17,5 millió eurós ékszerrablás a Croisette-en

Tizenhét és fél millió euró (több mint ötmilliárd forint) értékű zsákmánnyal távoztak rablók egy Cartier ékszerboltból a dél-franciaországi Cannes-ban - közölte csütörtökön a nyomozást ismerő egyik forrás.

Négy fegyveres hajtotta végre a támadást a Croisette sétányon álló luxusüzlet ellen, majd jelentős mennyiségű ékszerrel és órával elmenekültek. A rablás öt-tíz percig tarthatott a beszámoló szerint.

Egy öregember maszkját viselő géppisztolyos férfi hatolt be először a boltba, majd két másik követte, negyedik társuk pedig odakint figyelt. A Mercedesre, amellyel kereket oldottak, teljesen kiégve találtak rá a rendőrök.

A híres Croisette-en hetven nemzetközi luxusmárka üzletei sorakoznak mintegy 800 méteren a tengerparton, ékszer-, bőrdíszmű- és ruhaneműboltok. A keddi rablás nyolc nappal a cannes-i filmfesztivál kezdete előtt történt - a fesztivál minden évben jelentős rendőri készültség mellett zajlik, megelőzni próbálván az ehhez hasonló bűncselekményeket.

A 2013-as fesztivál idején a Chopard luxuscég egy-másfél millió euró értékűre becsült ékszerét vitték el a mostani rablás helyszínével szemközt álló híres Carlton szálloda egyik szobaszéfjéből. A szoba bérlője a cég munkatársnője volt, akinél a vörös szőnyeges bevonulásokon a filmsztárok által viselt ékszerek voltak. 2013 júliusának végén százmillió euró értékben raboltak el ékszert ugyancsak a Carltonból. Az ismeretlen tettes az izraeli Leviev ékszerház kiállításáról vitt el egy ékszerekkel teli táskát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×