INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

2,4 tonna kábítószert foglaltak le Kínában

InfoRádió / MTI
2,4 tonna metamfetamint foglalt le a rendőrség Kantonban - tájékoztatott a sanghaji rendőrség csütörtökön.

Egy kiterjedt drogellenes művelet során múlt hét pénteken 2,4 tonna "jég" néven ismert metamfetamint, 1,5 millió jüant (körülbelül 64,5 millió forint) és lőfegyvereket foglaltak le a kínai hatóságok a Kanton tartomány béli Lufeng megyében. Továbbá 28 gyanúsítottat tartóztattak le, köztük két szindikátus főnököt.

A "jég" elnevezésű drog egy erős serkentőszer, a metamfetamin egy letisztított változata. A kábítószert leggyakrabban beszívják, amitől a fogyasztó energetikus, magabiztos és eufórikus állapotba kerül. Amennyiben van elég utánpótlása, a kábítószer használó akár napokig nem alszik, és kevés ételt vagy italt fogyaszt. Amikor a drog hatása elmúlik, kimerültség és depresszió tünetei jelentkezhetnek nála. A rengeteg fizikai mellékhatása mellett a jég használói gyakran agresszívvá, erőszakossá és hangulatbeteggé válnak.

A kábítószer kereskedelme és használata továbbra is nagy problémát jelent Kínában, annak ellenére, hogy a törvények szigorúan büntetik, akár halálos ítélettel is.

2014-ben 3 tonna jeget és további drogkészítéshez használt 23 tonnányi alapanyagot foglaltak le, és nagyjából 200 embert tartóztattak le a hatóságok egy 3 ezer rendőrtisztet és 109 rajtaütést számláló művelet keretében.

A címlapról ajánljuk