eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elfogott a rendőrség egy graffitist

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki több társával együtt összegraffitizett egy motorvonatot, és festékkel öntötte le a 3-as metró egyik szerelvényét - jelentette be Terdik Tamás alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi kapitányságának vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

Elmondta: a fiatalember négy társával együtt január 23-án a MÁV újpesti telephelyén festékszóróval festett össze egy motorvonatot, majd menekülés közben a biztonsági őrre támadtak.

Az elkövetők a rongálást kamerákkal és fényképezőgépekkel rögzítették, amit menekülés közben hátrahagytak. A rendőrség a felvételeket elemezve jutott el az őrizetbe vett férfihoz, akinek előzetes letartóztatását kezdeményezték. A gyanúsított beismerő vallomást tett - tette hozzá az alezredes.

Megjegyezte: a beszerzett bizonyítékok alapján további bűncselekményeket derítettek fel, ezek közül a legkirívóbb, hogy december 8-án a 3-as metró vonalán a férfi 10-15 társával együtt egy felüljáróról festékes vödröket dobott egy metrószerelvényre.

Ebben az ügyben közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény miatt indult a férfival szemben eljárás, mivel a tett akadályozta a metrókocsi vezetőjét a szerelvény biztonságos vezetésében - tette hozzá az alezredes. A festék a metrókocsi tetején lévő szellőzőn keresztül befolyt az utastérbe, három utas ruháját megrongálva. A motorvonatban az elkövetők 200 ezer forintos kárt okoztak, a metrókocsiban pedig 300 ezer forintos kár keletkezett - ismertette Terdik Tamás.

A rendőrség az őrizetbe vett férfin kívül további két elkövetőt is beazonosított, ellenük elfogatóparancsot adtak ki, egyikük isaszegi, másikuk XVI. kerületi lakos. Az elkövetők 22-25 év közötti fiatalok, akik között német állampolgárok is vannak a vallomást tevő gyanúsított szerint.

Az őrizetbe vett férfi azt állította, adrenalinfüggők, ezért másztak be a MÁV-telephelyre és rongáltak meg járműveket.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×