eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Lebukott a körömreszelős hamisító

Jóhiszeműen megvásárolt bérlet okozott problémát annak az utasnak, aki végül segített a rendőröknek a csalót kézre keríteni.

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást O. Attila 30 éves budapesti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottját 2014. július 28-án, szolgálati telefonján felhívta egy hölgy, és arról tájékoztatta, hogy korábban egy internetes hirdetésben talált telefonszámon felvette a kapcsolatot egy férfivel, akitől két darab BKK bérletet vásárolt saját, illetve családtagja részére.

A nő elmondása szerint az egyik utazás alkalmával rokona bérletét ellenőrizték, majd a BKK munkatársai rendőri intézkedést kezdeményeztek vele szemben, mivel a szelvény hamisnak tűnt. A hölgy családtagja segítségére sietett, majd rövid időn belül kiderült, hogy a nála lévő bérlet is hamis. A sértett nem akarta annyiban hagyni a dolgot és felhívta a korábbi eladót, hogy szívesen vásárolna tőle bérletet a továbbiakban is, ha van rá mód. A férfi beleegyezett, így másnapra találkozót beszéltek meg.

A nő értesítette a körzeti megbízottat, és a pestszentlőrinci járőrökkel együtt egy budapesti áruház előtt várták a férfit.

O. Attilát a rendőrök igazoltatták, majd ruházatának és táskájának átvizsgálásakor összesen 26 darab bérletszelvényt, dátumbélyegzőt, zöld tintával átitatott bélyegzőpárnát, radírt, íróeszközöket és körömreszelőt találtak. A gyanúsított elismerte, hogy az eladásra kínált szelvények érvényességi idejét a körömreszelő segítségével eltávolította, majd arra új érvényességi időt bélyegzett.

A férfit a rendőrök a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányságára előállították. Vele szemben a további eljárást - szabadlábon hagyása mellett - a kerületi rendőrkapitánysága folytatja le.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×