eur:
388.66
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bolond volt a gyilkos

Felmentette az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett vádja alól H. Csanád Jutast a Székesfehérvári Törvényszék pénteken, első fokon, és elrendelte legfeljebb 20 évig tartó kényszergyógykezelését. A döntés nem jogerős.

A bíró indoklása szerint - két elmeorvosi szakvélemény alapján - a férfi kóros elmeállapotban követte el tettét 2012 áprilisában a Fejér megyei Kulcson, és jelenleg is tébollyal járó hasadásos elmebetegségben szenved.

Az első kettő, egymásnak teljesen ellentmondó szakvéleményt követően a pénteken meghallgatott harmadik - az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek győri kirendeltség által kiadott - vélemény is azt állapította meg, hogy a vádlottat képtelenné tette állapota cselekedeteinek és annak következményeinek felismerésére.

Az ügyész fellebbezett, így a döntés nem jogerős. Az ügyben másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×