eur:
388.48
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Előzetes letartóztatásban a XIII. kerületi fegyverfogás gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a két férfit, akiket egy XIII. kerületi teremgarázsban álló autó csomagtartójában talált tíz lőfegyverrel és 1200 lőszerrel összefüggésben gyanúsít a rendőrség - derül ki a Fővárosi Törvényszék hétfői közleményéből.

A bíróság közlése szerint D. László és M. Imre megkérték V. T.-t, hogy egy budapesti XIII. kerületi garázsban béreljen egy helyet, illetve oda egy olyan gépjárművel álljon be, melybe különböző típusú és kaliberű lőfegyvereket és lőszereket helyeztek el. Ezekhez engedéllyel a két férfi nem rendelkezett.

A bíróság arra alapozva rendelte el az előzetes letartóztatást, mert feltételezhető, a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával, illetve a tárgyi eszközök megsemmisítésével, vagy elrejtésével meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. Az indoklás szerint a kényszerintézkedést a bűncselekmény jelentős tárgyi súlya, a várható büntetés mértéke, valamint a gyanúsítottak előélete és személyi körülményei, továbbá a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is megalapozza.

A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója múlt pénteken számolt be arról, hogy tíz lőfegyvert és 1200 lőszert találtak múlt hétfőn egy budapesti XIII. kerületi lakópark egyik teremgarázsában egy autóban. Bucsek Gábor hozzátette: a lehel utcai pénzintézeti robbantás miatt felállt speciális nyomozócsoporthoz beérkező 582 hívás egyikének eredményeként jutottak el a helyszínre, ahol bár találtak egy motort, de az nem egyezik a bűncselekményhez használttal.

Bucsek Gábor szerint a két gyanúsított részleges beismerő vallomást tett, de erről további részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem mondott. Ismertette: a nyomozás során kell kideríteni, hogy mi volt a céljuk a jelentős mennyiségű fegyverrel, illetve vannak-e még további fegyverek hozzájuk köthetően Magyarországon.

Beszámolt arról is, hogy a fegyverek szakértői vizsgálatának nagy részét már elvégezték és nem találtak olyat közöttük, amivel bűncselekményt követtek volna el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×