eur:
389.52
usd:
361.78
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Győri kettős gyilkosság - Csütörtökön jogerős ítélet születhet

Csütörtökön kezdi tárgyalni és várhatóan jogerős ítéletet hoz a Győri Ítélőtábla annak a presszósnak az ügyében, aki tavaly áprilisban egy vita miatt két embert lelőtt sörétes puskával.

Az első fokon eljáró Győri Törvényszék áprilisban nem jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a férfit azzal a kitétellel, hogy a vádlott legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Németh Csaba bíró, aki akkor egy nap alatt tárgyalta végig az ügyet, az ítélethirdetésben hangsúlyozta, egyértelmű, hogy nem állt fenn a vádlott esetében jogos védelmi helyzet, mi több, a vádlott végig provokálta az egyik áldozatot.

Elmondta, a férfi egy előző esti, presszójában dulakodásig fajuló szórakozás után korántsem csitítólag lépett fel. Ezt mutatja a későbbi sértettek egyikével folytatott telefonbeszélgetés tartalma és az, hogy csőre töltött puskával várta a két férfit.

Az ítélőtábla tájékoztatása szerint az ügyészség súlyosbításért, tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérve fellebbezett, míg a vádlott felmentésért, védője részben felmentésért, részben enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×