INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Nem bűncselekményre készült, kereskedett az illegális fegyverekkel

InfoRádió / MTI
Több tonna fegyvert, bombát, aknavetőt, lőszert találtak a rendőrök egy családi házban, a Gödöllő mellett Isaszegen. A Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese szerint a 35 éves férfi nem készült bűncselekmény elkövetésére, hanem kereskedett a fegyverekkel. A nyomozók most keresik azokat, akik a férfitől vásároltak, így várhatóan az ügynek további gyanúsítottjai is lesznek.

Illegálisan tartott fegyvereket találtak a gödöllői kastély közelében. Bodnár Zsolt elmondta: a fegyvereket a magyar soros EU-elnökség programjainak egyik fő helyszínétől légvonalban néhány kilométerre, a Pest megyei Isaszegen találták meg egy családi házban.


A TEK munkatársai csütörtök reggel tartottak házkutatást a házban, ahol egyebek mellett robbanóanyagok, fegyverek és lőszerek voltak nagy mennyiségben. Körülbelül 30-40 géppisztolyt (ezek között van hatástalanított is), sok maroklőfegyvert, aknavetőt, világháborús eszközöket, de még bunkertörő gránátot is találtak a rendőrök.

A fegyverek hatástalanítását egyébként több esetben rosszul végezték el, azok visszaalakítása csak néhány órát vehet igénybe - tette hozzá Bodnár Zsolt.

Az ügyben a feltételezett fegyverkereskedőt, K. István 35 éves isaszegi lakost őrizetbe vették. Jelenleg vizsgálják, hogy a férfi kivel kerülhetett kapcsolatba, kivel üzletelt, és meg kell vizsgálni azt is, hogy a kiszerelt robbanóanyagokat továbbadta-e másnak - fűzte hozzá a főigazgató-helyettes.

Mint hozzátette, folyik még a házkutatás, vannak még elrejtett robbanóanyagok, most ezeket keresik. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak.

Bodnár Zsolt közlése szerint a bűncselekményt az EU-elnökséggel csak a földrajzi közelség miatt lehet összefüggésbe hozni.

Kapcsolódó hang

Bodnár Zsolt
 


A címlapról ajánljuk