eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Õrizetbe vették Geréb Ágnest

Õrizetbe vette Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt az éjszaka a rendőrség, miután egy újszülöttet a mentőknek kellett újraéleszteniük a XII. kerületben egy magánintézményben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A szülés levezetésében közreműködő három másik emberrel szembeni eljárásról a rendőrség nem közölt információkat.

Az Országos Mentőszolgálat közleményében azt írta: rohamkocsijukat kedd délután a XII. kerületbe egy újszülötthöz riasztották. Amikor a mentők megérkeztek, a kisfiú nem lélegzett és nem volt elégséges vérkeringése, ellátását azonnal megkezdték. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülöttmentő személyzete is - közölte az OMSZ.

Az újszülöttet és az anyát kórházba szállították, a körülmények tisztázása a rendőrség feladata - tették hozzá.

Geréb Ágnest három másik emberrel együtt állították elő kedd este, miután a gondjaikra bízott csecsemőt a mentőknek kellett újraéleszteniük. A Gaál József utcai úgynevezett születésház előtt az újszülött édesapja intett le egy mentőautót azzal, hogy a csecsemő meghalt, az épületben akkor próbálták a gyereket újraéleszteni.

A BRFK kedd este annyit erősített meg, hogy érkezett hozzájuk egy bejelentés, miszerint a XII. kerületben, az Alma utca egyik házában, feltehetően egy otthon végzett szülés során, a megszületett kisbabát újra kellett éleszteni. Az újszülött gyermeket és az édesanyját is kórházba vitték a mentők.

Az MTI úgy tudja, hogy a kórházban műtéti beavatkozásra volt szükség.

Korábban Geréb Ágnest, az otthonszülés pártolóját az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével és más bűntényekkel vádolta meg. Nyáron a Fővárosi Bíróságon zajló per elsőfokú tárgyalásán két orvos szakértő azt mondta, hogy a munkájából felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos foglalkozási szabályszegést követett el, amikor még régebben egy szülés levezetésekor nem biztosította az újszülött újraélesztéséhez szükséges eszközöket.

Geréb Ágnes ügyének következő tárgyalását jövő keddre tűzte napirendre a Fővárosi Bíróság.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×