eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meghosszabbították Rényi-Vámos Krisztina házi őrizetét

December 3-ig meghosszabbította a BKV-ügy vesztegetési szálában a gyanú szerint érintett Rényi-Vámos Krisztina, a Budapest Airport volt jogi igazgatójának házi őrizetét a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A Fővárosi Bíróság szerdai tájékoztatása szerint azért hosszabbították meg a kényszerintézkedést, mert a bűncselekmény súlya, illetve a kiszabható büntetés nagysága miatt továbbra is tartani lehet attól, hogy "dr. R.-V. Krisztina" szökéssel vagy elrejtőzéssel igyekezne elkerülni a büntetőjogi felelősségre vonást.

Rényi-Vámos Krisztinát Sziebert Györggyel, volt BKV-s jogi igazgatóval együtt tartóztatták le, miután Szibertet tavaly decemberben tetten érték pénzátvétel közben egy óbudai bevásárlóközpont mélygarázsában.

A vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak vissza több millió forintot, ezt vehette át aznap az egyik óbudai mélygarázsban Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettejüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Rényi-Vámos Krisztina előzetes letartóztatását június 8-án megszüntették és házi őrizetet rendeltek el. Sziebert György előzetes letartóztatását december 7-ig meghosszabbították.

Fuzik Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, Szegeden fogták el és vették őrizetbe február 3-án, majd a BKKB február 5-én rendelte el az előzetes letartóztatását. A volt vezetőt gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Fuzik Zsoltot a bíróság május 12-én házi őrizetbe helyezte, majd július 21-én ezt megszüntették és lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×