eur:
401.32
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Akár tíz évet is kaphat a korrupcióval vádolt ügyész

Szabadságvesztés kiszabását kérte a korrupcióval vádolt Varga Gergely egykori ügyészre, ügyészségi szóvivőre vádbeszédében a Központi Nyomozó Főügyészség képviselője a Fővárosi Bíróságon. A vád képviselője indítványozta, hogy a büntetés időtartamát a törvény által meghatározott középmértéknél állapítsák meg. A védő felmentést indítványozott.

A most 31 éves Varga Gergely a vád szerint ügyészségi kinevezése után néhány hónappal már sorozatosan kért pár tízezer forinttól egymillióig terjedő összegeket azért, hogy hivatali hatalmával visszaélve "elsimítson" ügyeket: elintézze, hogy vádlottak ne kerüljenek börtönbe, kikerüljenek előzetes letartóztatásból, bevont jogosítványt visszaadjon az ügyészség, körözött személy ne kerüljön kézre.

Az ügyész szerint Varga Gergely rendkívül nagy mértékben rombolta az igazságszolgáltatás tekintélyét, enyhítő körülmény pedig nem vetődött fel, ezért indokolt a súlyos szankció kiszabása.

A védő ugyanakkor amellett érvelt, hogy nem szavahihetőek a terhelő vallomást tett tanúk, vallomásaik nem életszerűek, ezért a legtöbb vádpontban felmentést, vagy az ügyész által kértnél jóval enyhébb minősítésű bűncselekmény megállapítását és büntetés kiszabását indítványozta.

A cselekményekért akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható. Az elsőfokú ítélet kihirdetését novemberre tűzte ki a bíróság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×