eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kulcsár Attila új, első fokú eljárást kért

Az utolsó szó jogán szabadlábra helyezését kérte a Fővárosi Ítélőtáblán tartott tárgyalásán a brókerbotrány elsőrendű vádlottja. Kulcsár Attila csaknem 2 éve tartó előzetes letartóztatásának megszüntetését és új, első fokú eljárást kért. Ismét azt hangsúlyozta, hogy ügyfeleinek túlnyomó többsége tudta, hogy szabálytalan pénzügyi tranzakciókban működik együtt vele, ezért cserébe ellenszolgáltatást kért és kapott, a botrány kipattanás után azonban letagadta ezt a hatóságok előtt.

Egyes vádlottá vált ügyfelek viszont Kulcsár Attila szavahihetőségét, hatóságok előtt tett vallomásai igazságtartalmát kérdőjelezték meg és saját ártatlanságukat hangoztatták.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön hirdet ítéletet az ügyben. A 2003 nyarán kipattant brókerbotrányban az ügyészség azért emelt vádat, mert álláspontja szerint Kulcsár Attila, a K and H Equities dolgozójaként 1998 és 2003 között jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, magánszemélyek és állami vállalatok pénzét offshore cégeken keresztül.

A Fővárosi Bíróság 2008 augusztusában hirdette ki elsőfokú ítéletét. A vádlottak közül heten nem jogerősen letöltendő szabadságvesztést kaptak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×