eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rágalmazás miatt indult eljárás a jobbikos Egyed Zsolt ellen

Rágalmazás vétsége miatt indult eljárás Egyed Zsolt ellen, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es számú egyéni választókerületben indul a Jobbik képviselőjelöltjeként. Az érintett szerint a magánvádlók vissza fogják vonni feljelentésüket.

Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: a Miskolci Városi Bíróság megkereste az Országos Választási Bizottságot (OVB) a mentelmi jog felfüggesztése miatt, az eljárást ugyanis addig szüneteltetik, míg nem kapják meg az OVB határozatát.

Hozzátette: már volt egy meghallgatás az ügyben, és lesz egy következő is, amelyen ha a magánvádlók elejtik a vádat megszűnik, ha nem, akkor folytatódik az eljárás.

Egyed Zsolt az MTI-nek azt mondta: egy magán jellegű dologból és félreértéből adódott a nézeteltérés; az érintettek már vissza akarták vonni a feljelentésüket, mert időközben sikerült tisztázni a helyzetet és kiderült, "tévedés volt". Addigra azonban már beindult a gépezet, és eddig még nem tudták visszavonni a feljelentést - tette hozzá Egyed Zsolt, aki szerint visszavonják a feljelentést, nem akarnak pereskedni.

Egyed Zsolt mentelmi jogát az Országos Választási Bizottság hétfő esti ülésén függesztette fel. A jelöltet a választási bizottság február 17-én vette nyilvántartásba, és ő az első a párt - nyilvántartásba vételre váró - területi listáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×