INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

Fizetett háziőrizetben van Antal Attila

Infostart

Fizetett szabadságon van a saját kérésére őrizetbe vétele napjától a múlt pénteken házi őrizetbe vett Antal Attila, a BKV egykori, a Vértes Volán Zrt. jelenlegi vezérigazgatója - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Antal Attila január 29-e óta szabadságát tölti, éves kerete terhére, ami 38 munkanap. A Vértes Volán igazgatóságának elnöke a szabadság kivételét engedélyezte - olvsaható a tulajdonos MNV Zrt. közleményében.

Jelenleg a gazdasági igazgató tölti be Antal pozícióját az állami tulajdonban lévő Vértes Volánnál. "Vagyis a mindennapi működés irányítását továbbra is a szakterületi vezetők végzik, tehát erre az időszakra a társaság zökkenőmentes működése biztosított."

A tulajdonos MNV Zrt. szerint egyelőre nincs azonnali beavatkozási kényszer. A Vagyonkezelő - figyelemmel a Vértes Volán érdekeire - az adott helyzetben áttekinti a követendő felelős tulajdonosi magatartás lehetőségeit, olvasható a nyilatkozatukban. Lefordítva ezt azt jelenti: a vagyonkezelő összehívhatja az Antal felett munkáltatói jogokat gyakorló Vértes Volán közgyűlését, és dönthet úgy, hogy új vezérigazgatót jelöl ki.

A BKV volt vezérét is a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt Szalainé Szilágyi Eleonóra - volt humánpolitikai igazgató - és társai ellen folyó bűnüggyel kapcsolatban gyanúsították meg hűtlen kezelés miatt. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a házi őrizet elrendelését a bíróságon. Antal Attilának a következő heteket Budapesten, egy XI. kerületi címen kell töltenie.

Antal Attila, a közlekedési vállalatot 2007. január 1. és 2008. április 17. között vezető vezérigazgató a gyanú szerint súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét: szükségtelen és indokolatlan vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött, illetve indokolatlanul magas végkielégítéseket engedélyezett.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018