eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Cozma-gyilkosság: újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

Garázdaság bűntett gyanúja miatt a Cozma-gyilkosság újabb gyanúsítottját vették őrizetbe csütörtökre virradó éjszaka Székesfehérváron; a 26 éves enyingi férfi ellen a Veszprém Megyei Főügyészség adott ki körözést - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A férfit Székesfehérváron ellenőrizték csütörtökre virradó éjszaka, ám nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát, nem egyezett az arca és a nyilvántartóban szereplő fénykép - mondta Németh-Kész Mónika, a főkapitányság szóvivője.

Miután a rendőrök közölték vele, hogy előállítják, a férfi "megpróbálta magát kivonni az intézkedés alól", többször megfogta a járőrök ruháját, s lökdöste őket - tette hozzá rendőr százados.

A férfi ruházatának átvizsgálásakor fehér port, feltehetően kábítószert tartalmazó műanyag zacskó került elő. Erre való tekintettel vér- és vizeletvizsgálatot végeztek nála, s az orvos kábítószer által befolyásoltnak minősítette őt.

A férfit a székesfehérvári rendőrség vette őrizetbe, a hivatalos személy elleni erőszak ügyében pedig a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség folytatja le ellene a vizsgálatot.

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: ezzel 26-ra nőtt a gyanúsítottak száma, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban, 11-en szabadlábon védekezhetnek. Az ügyben három embert gyanúsítanak társtettesként elkövetett emberöléssel, mások ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés, valamint garázdaság miatt folytatnak eljárást - tette hozzá.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját február 8-án egy szórakozóhelyen történt szóváltást követően gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársai közül Zarko Sesum szerb és Ivan Pesic horvát válogatott kézilabdázó életveszélyesen megsérült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×