eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Vadludak esti behúzása a tatai Öreg-tó partján, a 21. Vadlúd Sokadalom fesztivál helyszínén 2021. november 27-én. A 220 hektáros tatai Öreg-tavat Magyarország legrégebbi - csaknem 700 esztendős - mesterséges halastavaként tartják számon. A tavon telelő vadludak akár hatezer kilométerről, Skandinávia és Szibéria északi térségeiből érkeznek hozzánk az ottani időjárás hidegre fordulása után. Csúcsidőszakban, november végén és december elején a tavon éjszakázó vadlibák száma akár az 55 ezret is elérheti.MTI/Vasvári Tamás
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Róka a vadludak között - elképesztó felvétel a tatai vadászatról

Felvette a vadkamara, hogy egy róka lopakodott a ludak közé az Öreg-tónál. Sötét volt, és tatai Vuk még a vízbe is bemerészkedett a zsákmány kedvéért.

Arról már többször beszámoltunk, hogy a tatai Öreg-tónál számol lúd gyűlik ősszel össze. Az itt telelő ludak száma akár a 65 ezret is elérheti.

Tavaly Tata környékén mintegy 50 ezer lúd tartózkodott már, az Öreg-tavon pedig 44 ezer madár telelt.

Idén a kemma.hu vette észre azt a felvételt amelyen a sötétség leple alatt egy róka settenkedett a szárnyasok közé. A Vadlúd Sokadalom közösségi oldalán lévő videóban az látszik, hogy a ragadozó óvatosan lépdel a vízben, és próbálja kiválasztani áldozatát. A többiért érdemes megnézni a videót.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×