eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

A hősies kiskutya véresen is kitartott a baleset után gazdái mellett - videó

Egy kölyökkutya sértetlenül megúszott egy súlyos autóbalesetet Pósfánál.

Vasárnapról hétfőre virradóra, 3 óra körül egy szlovák rendszámú BMW személyautó haladt a 86-os főúton Szombathely felől Csorna irányába, amikor az autót vezető férfi Pósfánál valószínűleg elaludt vezetés közben. A BMW egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szembejövő sávba, majd egy mély töltésen lehajtott az útról éppen két tábla között. Az autó ezután az árokban felborult, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

Az autóban egy négytagú család utazott, mindannyian megsérültek, a mentők mindenkit a szombathelyi kórházba szállítottak.

Az autóban egy néhány hónapos kölyökkutya is utazott.

A Vas Vármegyei Hírportál beszámolója szerint kutya nagyon jól nevelt volt, az ijedtség ellenére nem futott el a helyszínről amikor a baleset történt, hanem türelmesen várta az autó roncsa mellett ülve míg a segítség megérkezett.

A hősies kiskutya türelmesen megvárta, amíg a gazdáit a mentők ellátták, majd miután kiderült, hogy mindenkit kórházba kell szállítani, a tűzoltók és a rendőrök vizet adtak a kis négylábúnak, aki ezután az autó roncsából elővett pokrócon várta, amíg őt is biztonságos helyre tudták vinni.

Végül az autó roncsait elszállító autómentő vitte magával a kutyust, aki így a műszaki mentést végző cég telephelyén várja majd meg amíg gazdái kijöhetnek a kórházból.

A lap a baleset kapcsán felidézi, hogy az autóbalesetek a kisállatokat is nagyon megviselik, nem csak testileg, de lelkileg is. Nagyon fontos ezért, hogy mindig biztonságosan szállítsuk házi kedvenceinek az autóval való utazások során. A kutyák az autózások során hordozóban, vagy olyan hámban vannak a legnagyobb biztonságban, amit a biztonsági öv csatjához lehet rögzíteni.

Ha megtörtént a baj, akkor megfelelő rögzítés esetén kisebb eséllyel sérülnek meg, illetve az ijedtségtől sem futnak el a kisállatok.

Balesetek esetén pedig fontos még az is, hogyha a gazdit esetleg kórházba szállítják, akkor az állatokat is nyugtatni kell. Az segíthet, ha adunk nekik vizet és valami olyan tárgyat - pokrócot, pólót például -, amin a saját és a gazdi ismerős illatát érzik, mivel ez megnyugtató a számukra.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×