eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pixabay

Ronda fertőzést okozhat az okosóra

Érdemes gyakran levenni az okosórát, mert súlyos bőrelváltozást okozhat az állandó viselése.

Az okosórák egy látszólagos előnye komoly hátránnyá tud válni. Ezeket a szerkezeteket ugyanis nem vesszük le, hiszen éjszaka méri a lélegzésünket, pulzusunkat, szívverésünket. Vízállóak, és ezért akár úszni is lehet velük. A baj ekkor kezdődik.

Ilyenkor ugyanis nedvesség kerül az óra és a bőr közé, amit nem törlünk le, és egyszerűen bepállik a bőrünk. Ez simán okozhat bőrfertőzést is. Ezeket napokig nem lehet eltávolítani, komoly bőrgyógyászati kezelésre lehet szükségünk.

A divany.hu arról ír, hogy "először csak felázik a bőröd, megráncosodik: olyan lesz, mint mikor túl sokáig áztattad magad a kádban – de nem látod, mert rajtad az óra. Ezután az ott összegyűlt szappanmaradék is megkezdi munkáját, a bőrsejteket pusztítva. Ha elkezd fura szag áradni a szíj alól, annak ez az oka.
Innentől pedig egyenes út vezet a kiütésekhez, de még gombásodás is előfordulhat az érintett területen.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Magyarán hozzá kell szokni ahhoz is, hogy ezeket a szerkezetek levegyük. Ezután meg kell tisztítani az órát és a bőrt is. Ami még nagyon fontos, hogy nem szabad túlságosan szorosra húzni a szíjat még akkor sem, ha esetleg ezért pontatlanabb adatokat jelez az óra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×