eur:
394.65
usd:
370.61
bux:
66461.97
2024. április 16. kedd Csongor
A ferencvárosi Tokmac Nguen (k) és Magnus Wolff Eikrem, a norvég csapat játékosa (lent) a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros-Molde mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Műhelytitkok a Fraditól, így tartják kondíciójukat a játékosok

Ortopéd-traumatológus, sportpszichológus, két gyógytornász, három masszőr, kiropraktőr, nővér, dietetikus, sőt, külön szakács is a játékosok rendelkezésére áll.

Napi nyolc óra alvást javaslunk a focistáknak, fontos a megfelelően hűvös, sötét szoba, illetve hogy ne legyen semmilyen elektronikai eszköz, mobiltelefon, táblagép az ágy közelében - árulta el a Blikknek dr. Pánics Gergely csapatorvos, aki stábjával kivette a részét a Ferencváros történelmi sikeréből, abból, hogy a futballgárda 25 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A keret tagjai szigorú menetrend szerint étkeznek,

a meccsnapokon közösen fogyasztják el a reggelit, az ebédet. Három órával a találkozó előtt következik az úgynevezett pre-match snack, majd a mérkőzést követően egy órával a vacsora.

A menük egészséges alapanyagokból állnak, a gyorsételek és az egészségtelen édességek fogyasztásának mellőzését kérjük sportolóinktól - mondta a bulvárlapnak a szakember.

A szilárd táplálék mellett a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is ügyelnek, mint fogalmazott, különösen a mérkőzés előtt nagyon fontos a hidratáltság. A találkozók utáni regeneráció szintén lényeges, példaként említette az orvos a hideg vizes merülőmedencét. Hozzátette rengeteg segítséget kapnak az Uzsoki kórháztól, amely biztosítja számukra a megfelelő orvosi hátteret.

Izgatottan várhatja a Ferencváros a ma 17 órakor kezdődő sorsolást, amikor kiderül, hogy a kontinens élgárdái közül melyik három ellenfelet kapja a csapat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×