eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Ferencváros labdarúgócsapata teqballt népszerűsítő sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2016. október 20-án. A magyar találmányt, a teqballt egy hajlított pingpongasztalon játsszák a lábteniszhez hasonlóan, ketten, négyen, vagy speciális szabályok szerint akár többen is. A Teqball Kft. pénzzel és sporteszközzel is segíti a bajnoki címvédő klubot.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Orosz Pál: innen minden BL-mérkőzés már csak bónusz

A csapategység a Ferencváros titka – árulta el Orosz Pál, a futballklub vezérigazgatója, és erősítés nélkül is alkalmasnak tartja a zöld-fehérek keretét arra, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében is pontokat szerezzen.

25 év után újra a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet a Ferencváros labdarúgócsapata, amely kedd este a norvég Moldét búcsúztatta hazai pályán a selejtező utolsó fordulójának visszavágóján.

"Ez volt a célunk, amikor tíz éve elkezdtük. Először kimondtuk, hogy bajnokok akarunk lenni, utána, hogy európai kupa csoportkörében, lehetőleg a Bajnokok Ligájában akarunk játszani, most ez az álom is beteljesült" – mondta az InfoRádióban Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Sőt nem akarnak lassítani, mint fogalmazott, tudják, hogy a főtáblán már minden csapat erős, óriási nevek vannak a mezőnyben, de

a Fradi pontokat akar még szerezni a következő hat mérkőzésen is.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a siker közös munka eredménye, melyben nagy szerepe van Szergej Rebrovnak és a stábjának, a játékosoknak, de a pályamunkásoktól az irodai dolgozókig mindenki azért megy be nap mint nap, hogy ezeket a sikereket elérhessék.

"Borzasztó hosszú és nehéz út volt. Nagyon rossz helyzetben vettük át a labdarúgást, és reálisnak kellett lenni, lépésről lépésre kellett haladni – emlékezett vissza Orosz Pál, és hozzátette: – Nagy szerepe volt Kubatov Gábor elnök úrnak,

aki mint egy buldog ment előre,

és ellentmondást nem tűrően mondta, hogy bajnokságot fogunk nyerni, hogy márpedig a csoportkörbe fogunk jutni."

Ötször nagyobb bevételt hozhat a Bajnokok Ligája csoportköre, mint az Európa-liga főtáblája, ahol tavaly szerepelt a Ferencváros. A csoportkörben például egy győzelem 2,7 millió eurót, azaz csaknem egymilliárd forintot ér, de a döntetlen is 900 ezer eurót jelent. Ezzel jelentős bevételhez jut a Ferencváros, de a vezérigazgató hozzátette, emellett jelentős kiadások is vannak, ráadásul az eddigi mérkőzéseket zárt kapuk mögött kellett rendezni, tehát a jegybevételre sem számíthatott a klub.

"Tovább szeretnénk építeni a klubot, még egyet lépni előre, kimondott célunk, hogy megnyerjük ismét a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát, szeretnénk pontokat szerezni a BL-csoportban és ezzel is anyagi forrásokhoz jutni" – mondta, és jelezte, noha a nevezési listát csak október 5-én kell leadni, már nem valószínű, hogy újabb játékosokat szerződtetnek. Már csak azért sem, mert a nagy klubok más összegekkel gazdálkodnak. Amúgy nem könnyű Magyarországra csábítani nagy nevű játékosokat, mert mint fogalmazott, bár infrastrukturálisan már jó szinten vagyunk, a magyar bajnokság színvonala nem biztos, hogy egy sztárjátékosnak megfelelő lenne.

"Jelen pillanatban a Ferencvárosnak megfelelő kerete van, és alkalmas arra, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében játsszon.

Minden mérkőzés bónusz számunkra, mert a cél a csoportkörbe kerülés volt, de minden egyes összecsapásra úgy fogunk felkészülni, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból" – mondta Orosz Pál, aki szerint az FTC titka a csapategység, és Rebrov edző is csapatban és nem játékosokban gondolkodik.

A klubvezető úgy látja, ez a siker az egész magyar labdarúgásnak jót tesz, mert ha sok gyerek emkatt az eredmény miatt kezd el futballozni, már az is nagy dolog. Ahogy azt is kiemelte, milyen fantasztikus, hogy ennyi szurkoló kiment a stadion mellé, és kintről buzdította a csapatot.

"Mindenki nagyon ki volt éhezve egy ilyen nagy sikerre, most ennek örülünk, aztán gondolkozunk a továbbiakon" – mondta végül Orosz Pál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×