eur:
394.03
usd:
369.58
bux:
65576.72
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Museo Antonio Canova

Megrongált egy 200 éves szobrot egy turista

Ráült, csak hogy partnere készíthessen róla egy jó fotót. Aztán megpróbált lelécelni.

Possagnóban található Museo Antonio Canovában egy osztrák férfi ráült a neoklasszikus stílusban alkotó olasz szobrász, Antonio Canova egy művére, hogy a partnere tréfás fotót készíthessen róla, de ezzel letörte a 200 éves szoboralak lábujjait - írja az Artnet alapján az Index. Az alkotás a Napoleon testvérét, Pauline Bonapartét ábrázoló szobor viasz mintája. (A márványszobor a római Galleria Borghesében található.)

A férfi először tagadta tettét, de a biztonsági kamera felvételén látszik, hogy miután feláll, visszanéz, észrevesz valamit a szobron, meg is érinti azt, és aztán lazaságot tettetve továbbsétál. A férfi végül bocsánatot kért egy nyílt levélben, felelőtlennek nevezve, amit csinált.

Íme a videó és a letört lábujj:

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×