INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 16. hétfő
Edit

m3-as autópálya

kamion

baleset

Mezőcsát, 2019. június 5. Kamion sofőrfülkéje lóg le az M3-as autópálya hídjáról Mezőcsát térségében, a Miskolc felé vezető oldalon 2019. június 5-én. MTI/Vajda János

Újabb fejlemények az M3-as felüljáróról a mélybe lógó kamion ügyében

Infostart

A rendőrség szerint a sofőr túl gyorsan hajtott a nedves aszfalton, ez okozta a balesetet.

Mint az Infostart is beszámolt róla, akciófilmekbe illő baleset történt szerdán reggel az M3-as autópályán. Egy kamion az M30-as autópályára hajott fel, amikor a szalagkorlátnak ütközött és átszakította. A nyergesvontató a levegőben lógott a pályatest felett, de a vontatmány nagy része is a levegőbe emelkedett. Valóban csak a szerencsén múlt, hogy nem billent át a szerelvény és zuhant le.

A boon.hu cikke szerint a műszaki mentést a tiszaújvárosi, a mezőcsáti és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók végezték el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Rögzítették az autópálya felüljárójáról lelógó kamiont, és egy létra segítségével kiszabadították a vezetőfülkében rekedt sofőrt. Daruval a kamiont visszahelyezték az úttestre, majd a tűzoltók motoros roncsvágóval eltávolították a veszélyt jelentő szalagkorlátelemeket.

A műszaki mentés a kamion helyzete miatt egy magasból mentő járművet és speciális, nagy teherbírású munkagépe­ket igényelt. Szerencsére a kamionnak csupán üres fémhordók voltak a raktérben.

A kamion magya, a sofőr egy 61 éves, mezőkövesdi férfi volt, aki nem fogyasztott alkoholt, és az övet is használta. A rendőrség elsődleges vizsgálata szerint viszont nem az út- és időjá­rási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, ami miatt a vizes útfelületen megcsúszott, és elvesztette az uralmát a jármű felett. A sofőr műszaki hibára sem hivatkozott, ellene a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja le a szabálysértési eljárást közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018