eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gyereket gázolt halálra a vonat

Azt akarták megnézni a gyerekek, hogy mi történik a pénzérmével, ha kilapítja a vonat. A kísérletezés közben került a 12 éves fiú a szerelvény alá, a helyszínen meghalt.

Gyermeki játéknak indult, de borzasztó tragédiával végződött két általános iskolás fiatal délutánja múlt csütörtökön, Tatabányán. A hatodikosok már sötétedés után egy kitaposott ösvényen érkeztek a helyiek által kiépített vasúti átkelőhöz, ahol az egyik, 12 esztendős fiút elgázolta egy Budapest felől érkező, húsz kilométeres sebességgel közlekedő tehervonat. Mentőt hívtak hozzá, de már nem volt esélye a túlélésre – írja a Bors.

A lap információi szerint a gyerekek azt akarták megnézni, mi marad egy pénzérméből, ha átmegy rajta a vonat. A balesetet szenvedett fiú várta, hogy elhajtson az a szerelvény, ami kilapította volna az érmét, az ellenkező oldalról érkező tehervonatot viszont a másik miatt nem hallotta. A sapkája és a rollere néhány méterre repült tőle. A szerelvény alá került, így a társa szerencsére nem látta a holttestét, de így is sokkos állapotban volt utána – mondta a Borsnak egy lány, aki jól ismerte a szerencsétlenül járt kisfiút.

A tragédia helyszínén és a gyermekek tatabányai általános iskolájában is mécsesgyújtással emlékeztek a sínek között szörnyethalt kisfiúra múlt szombaton.

Fél nyolc után állt meg a vonatunk Szárligeten, ahol nagyjából egy órát várakoztunk. Amikor lassan elindultunk, a rendőrök még ott voltak a helyszínen. Az egyikük a vagon alját világította és nézelődött – mondta egy munkából hazafelé tartó asszony a Borsnak.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×