eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Ezzel büntetik szénné a fővárost - itt a legújabb közlekedés-figyelő kamerás rendszer

Ezzel büntetik szénné a fővárost - itt a legújabb közlekedés-figyelő kamerás rendszer

Valódi pénzesőt videóztak Moszkvában, ahol a nagy testvér mindent figyel.

A 12 milliós világváros az egyik legfejlettebb forgalomfigyelő rendszerrel büszkélkedhet. Bár rengeteg ilyen megoldás működik világszerte, a Moszkvában üzemelő, filmbe illő központból irányított kameraerdő egyszerre lenyűgöző, és ijesztő - írja a vezess.hu.

A valós időben adatokat gyűjtő rendszer célja a kaotikus közlekedési viszonyok enyhítése, de emellett persze büntet is. Mindenért. A záróvonalak átlépését, a buszsáv szabálytalan igénybevételét, mindent érzékel, és a lefotózott rendszám alapján már küldi is a büntetést.

Annyira megkomponált, látványos, hogy sokan kétségbe vonják a működtető szervek által előadott képességeket. Szerintük a rendszer nem képes ilyen sebességű, élő adatfeldolgozásra, a monitorokon villódzó rengeteg kihágás csak kirakat...

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×