eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marton László bocsánatot kért

Marton László bocsánatot kért

A szexuális zaklatással vádolt Marton László bocsánatot kért azoktól, akiket tetteivel, viselkedésével megsértett.

Marton László közleménye:

"Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan - nagyrészt névtelen - közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.

Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.

Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.

Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket.

Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.

Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat."

Előzmények

Sárosdi Lilla színésznő két hete a Harvey Weinstein-ügy kirobbanása után idézte fel, hogy húsz évvel ezelőtt egy 45-50 körüli, akkoriban színházat igazgató rendező egy autóban szexuális ajánlatot tett neki, de ő ezt visszautasította.

Múlt csütörtökön aztán egy videóban Marton Lászlót, a Vígszínház főrendezőjét, korábbi igazgatóját nevezte meg zaklatójaként.

„Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére” - reagált Marton László.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói petíciót indítottak a rektorhoz és a kancellárhoz fordulva, hogy az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemükön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága.

Erre Marton László a rektornak küldött levélben jelezte, hogy felfüggeszti oktatói tevékenységét, majd bejelentette, hogy az ügy tisztázásáig lemond a Vígszínház főrendezői posztjáról is.

A sajtóban közben újabb nők mesélték el, hogyan zaklatta őket Marton László.

Eszenyi Enikő a Vígszínház hírlevelében úgy fogalmazott: „35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen vagy ehhez hasonló esetről.”

Aztán kiderült: elmarad a decemberre tervezett Ibsen-bemutatója a Pesti Színházban, amelyet Marton László rendezett volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×