eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Sokkoló: ezért halt meg a 9 hónapos kislány

Sokkoló: ezért halt meg a 9 hónapos kislány

Az egészségügyi határérték nyolcszorosa volt az ólomszint a kisbaba vérében. Nyomozók derítették ki, mi volt a gyerek halálának oka.

Homeopátiás mágneses karkötőként kapták azt a karkötőt a Connecticutban lakó szülők, amely kisbabájuk halálához vezetett - írta a Live Science.

Egy rutinvizsgálat eredményei között fedezték fel az orvosok, hogy a gyerek vérében 41 mikrogram/deciliter mennyiségű ólom volt, ami kórosan magas, hiszen már 5 µg/dl is ártalmas mennyiség.

Sokkoló: ezért halt meg a 9 hónapos kislány

Egészségügyi nyomozók megpróbálták kideríteni, hogy kerülhetett ennyi ólom a csecsemő vérébe, ezért felkeresték a család otthonát. Gyanakodtak  ólomtartalmú festékkel bevont ablakokra, de ezeket a gyerek nem érhette el, ráadásul a testvéreinek alacsony volt a vérében az ólomszint, tehát a festék nem lehetett a baj forrása.

A másik gyanús tárgy egy kézzel készített karkötőre volt, amelyről azután kiderült, hogy némelyik része extrém nagy mennyiségű ólmot tartalmazott. A karkötőt a szülők fogzási fájdalomra adták a babájuknak.

Az amerikai hatóságok szerint a gyerekek számára biztonságosnak ítélt ólommennyiség határértéke 90-100 ppm (rész per millió), a karkötő veszélyes részeiben ez az érték 17.000 ppm volt.

A karkötő gyártóját nem sikerült felkutatni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×