eur:
388.33
usd:
362.03
bux:
69073.46
2024. május 9. csütörtök Gergely

Jönnek a tomboló hóviharok

Az Egyesült Államokban 18 millió embert sújthatnak a keleti parton tomboló hóviharok.

Eddig több mint 7800 repülőjáratot töröltek a keleti parti városokban, leállították a New York és Boston közötti vasúti közlekedést, s vastag hótakaró borítja például a szövetségi fővárost, Washingtont, Philadelphiát, New Yorkot, Bostont is.

A viharzóna Nyugat-Virginiától Marylanden és Ohión keresztül Massachusetts államon át egészen a kanadai határnál fekvő Maine államig húzódik, a tengerparti vidékeken erős - helyenként percenkénti 80-100 kilométeres erősségű széllel párosul. Pennsylvaniából, New York államból és Vermontból 30-50 centiméteres hóról érkeznek jelentések. Virginiában több mint százezren, New Jerseyben mintegy 40 ezren maradtak áramszolgáltatás nélkül. A nagy amerikai televíziók és a közszolgálati rádió hírei folyamatosan arra figyelmeztetik az embereket, hogy életveszélyes autóval közlekedni. Virginiában, Marylandben, Pennsylvaniában, New Jerseyben és New York állam 62 megyéjében rendkívüli állapotot rendeltek el. A térség nagyvárosaiban, így például Washington DC-ben, Baltimore városában, Philadelphiában, New Yorkban és Bostonban tanítási szünetet rendeltek el, s a kormányzati hivatalok is zárva maradtak.

Trump elnök kedden reggel Twitter-üzenetben figyelmeztette honfitársait, hogy legyenek óvatosak és figyeljenek a helyi tisztségviselők intelmeire.

Az előrejelzések szerint a hóviharok és a cudar időjárás valószínűsíthetően csütörtökig tart.

Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában csütörtök délelőtt rendezték meg a Győzelem napi katonai felvonulást, amely tavalyhoz hasonlóan idén is szerény volt, a tankokat például egyetlen második világháborús T-34-es képviselte. Rövid beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök is, melyben a Nagy Honvédő Háborúra emlékezett, de a Nyugat ostorozása és a katonai fellépéssel való fenyegetés sem maradhatott el. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült. Belgorod ellen rakéta- és dróntámadás volt csütörtökre virradóra, többen megsérültek, lakóépületekben és kocsikban pedig károk keletkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×