eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Eső, hó és ónos eső is eshet szerdán

Szerdán napközben már kisebb mennyiségű csapadékra is számítani kell; a Nyugat-Dunántúlon eső, keleten hó, a középső területeken ónos eső is várható.

Estétől észak felől megnövekszik, éjszaka megvastagszik a felhőzet, és szerdán országszerte erősen felhős lesz az ég.

Szerdán napközben már kisebb mennyiségű csapadékra is számítani kell; a Nyugat-Dunántúlon eső, keleten hó, a középső területeken ónos eső is várható. Kezdetben a déli, délnyugati, szerdán estefelé a középső országrészben az északnyugati szél néhol megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de keleten, főként a Nyírségben -10 fok alá hűlhet még az éjszaka első felében a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és +3 fok között várható.

Európa középső és déli területeinek időjárását jelenleg magasnyomás alakítja. Az anticiklon északi és keleti peremén helyenként több a felhő, délebbre viszont szinte zavartalan a napsütés.

A Földközi-tenger menti országokban továbbra is 15 fok fölé, néhol - Spanyolország délkeleti partvidékén - 20 fokig is felmelegszik délutánra a levegő.

A szárazföld északi, keleti harmadán maradt a hideg, nagy területen nem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet. A magasnyomás keleti peremén délkelet felé áramló hideg levegő hatására már a Lengyel-alföldön, Ukrajnában és a Kárpát-medencében is több fokkal mérséklődött a felmelegedés.

Szerda estig a közép-európai térség időjárásában újabb változás várható, az anticiklon észak felől leépül, melegfront felhő- és csapadékrendszere éri el a Kárpát-medencét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×