eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kilenc kiló gyémánt akváriumokba?

Akváriumba szánt kavicsként akart kilenc kilogramm nyers gyémántot Fehéroroszországba csempészni egy orosz állampolgár.

A belorusz vámhivatal pénteki közleménye szerint "különböző formájú, méretű és színű kristályszerű kövek" keltették fel a beresztovicai határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fehérorosz vámosok figyelmét egy Lengyelországból érkező autóban, a vezető személyes holmija közt. Az utas azt mondta, hogy akváriumkavicsról van szó, de a vámosok nem hittek neki, és laboratóriumban ellenőriztették a köveket.

Kiderült, hogy az orosz férfi osztályozatlan és csiszolatlan gyémántokat akart bevinni Fehéroroszország és ezzel az Eurázsiai Gazdasági Térség területére. Mivel erre nem volt engedélye, a körülbelül 400 ezer dollár (110 millió forint) értékű árut elkobozták tőle.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×