eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megszólalt a Győrnél lezuhant repülőgép pilótája

Jól van a Győrnél balesetet szenvedett pilóta, hazaengedték a kórházból. Elmondta: maga szállt ki a gépből, hihetetlenül szerencsésen ért földet a kényszerleszállás során.

„Vészhelyzet volt, kényszerleszállást hajtottam végre. Amíg fának nem ütközött a gép, lehetett irányítani. De túl alacsonyan voltam, hogy elegendő manőverezési lehetőségem legyen. Utána eszembe jutott, ha ez fél perccel korábban történik, mezőgazdasági terület felett, sokkal könnyebb a földet érés. A közelben kis kertes, hétvégi házak voltak, azoktól igyekeztem elirányítani a repülőt" – mondta a Kisalföldnek a május 27-én balesetet szenvedett szúnyogirtó Dromader pilótája.

A gátnak a tisztását próbáltam meg becélozni, de a fáktól már nem lehetett. Ilyenkor ugye az a jó, ha magas növényzetbe – s nem fába – ütközik a gép, olyanba, ami csak lelassítja. De nem volt már elég hely – emlékezett a pilóta, aki szerint ez a rész teljesen néptelen volt, s a leérkezés közben végiggondolta gyorsan: senki nincs veszélyben rajta kívül.

– Hihetetlen szerencsém volt. A fülke nem sérült, magam nyitottam ki az ajtót és a saját lábamon szálltam ki. Lehet, hogy kisebb sokkot kaptam, mert ott ültem, amikor odasereglettek hozzám. Zúzódásaim lettek. Este, miután összevarrták az arcomat, meghatott, hogy a barátaim bejöttek hozzám a kórházba. A családom sem a hírekből tudta meg, sikerült felhívni őket, persze borzasztóan megrendültek – mondja az ország keleti részéből származó férfi, s kérdésünkre elárulja magáról: gyermeke nincs.

További részletek a Kisalföld cikkében.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×