eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma

Meghalt a Zsebherkules

Száznégy éves korában meghalt Manohar Aich indiai testépítő, korábbi Mr. Universe, akit alacsony termete miatt Zsebherkulesként emlegettek hazájában.

Fia szerint Aich vasárnap halt meg az északkelet-indiai Kalkutta a korával összefüggő egészségi problémák következtében.

Aich csenevész kisgyermekből lett sikeres testépítő. Élete során számos akadályt kellett legyőznie, küzdött a szegénységgel és rövid ideig börtönben is volt.

Az 1952-es londoni Mr. Universe megmérettetésen első indiaiként nyerte el a címet. Visszatérve hazájába hősként tisztelték és sokan miatta kezdtek el testépítéssel foglalkozni.

Aich számos további címet is elnyert az ázsiai testépítő bajnokságokon. Mindössze 150 centiméteres testmagassága miatt Zsebherkulésként is emlegették.

Meghalt a Zsebherkules

Kaszkadőrként kezdte pályafutását egy híres bűvész mellett, azzal ejtette ámulatba a közönséget, hogy a fogával hajlított el acélrudakat és kardokon egyensúlyozott a hasával. 89 évesen lépett utoljára színpadra.

A sportember gyakran hangoztatta rajongóinak, hosszú életének titka az, hogy igyekszik könnyedén venni a problémákat és boldog maradni a nehéz időkben is. Emellett tejben, gyümölcsökben, zöldségekben, rizsben, lencsében és halakban gazdag étrendet folytatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×