INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

inforádió

india

testépítő

meghalt

Meghalt a Zsebherkules

InfoRádió / MTI

Száznégy éves korában meghalt Manohar Aich indiai testépítő, korábbi Mr. Universe, akit alacsony termete miatt Zsebherkulesként emlegettek hazájában.

Fia szerint Aich vasárnap halt meg az északkelet-indiai Kalkutta a korával összefüggő egészségi problémák következtében.

Aich csenevész kisgyermekből lett sikeres testépítő. Élete során számos akadályt kellett legyőznie, küzdött a szegénységgel és rövid ideig börtönben is volt.

Az 1952-es londoni Mr. Universe megmérettetésen első indiaiként nyerte el a címet. Visszatérve hazájába hősként tisztelték és sokan miatta kezdtek el testépítéssel foglalkozni.

Aich számos további címet is elnyert az ázsiai testépítő bajnokságokon. Mindössze 150 centiméteres testmagassága miatt Zsebherkulésként is emlegették.

Meghalt a Zsebherkules

Kaszkadőrként kezdte pályafutását egy híres bűvész mellett, azzal ejtette ámulatba a közönséget, hogy a fogával hajlított el acélrudakat és kardokon egyensúlyozott a hasával. 89 évesen lépett utoljára színpadra.

A sportember gyakran hangoztatta rajongóinak, hosszú életének titka az, hogy igyekszik könnyedén venni a problémákat és boldog maradni a nehéz időkben is. Emellett tejben, gyümölcsökben, zöldségekben, rizsben, lencsében és halakban gazdag étrendet folytatott.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018