eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Sorozatos "pocsolyafröcskölő" után nyomoz a londoni rendőrség

Szokatlan esetben nyomoz a londoni rendőrség: sorozatos elkövető után kutat, aki autójával szántszándékkal pocsolyákba hajt, hogy lefröcskölje az arra járó gyalogosokat.

Míg Croydonban a Macskafelmetsző tartja rettegésben a környéket, az észak-londoni Kentish Townban egy egészen más típusú "bűnöző" garázdálkodik - írja a The Times brit napilap hétfői számában.

Amikor esik - és ez igen gyakori a brit fővárosban - az ismeretlen tettes terepjárójával végighajt a környéken, amíg a járda közelében fel nem fedez egy pocsolyát. Akkor élvezettel áthajt rajta és tetőtől talpig beteríti vízzel a gyanútlan járókelőket.

A brit napilap szerint az egyik gyalogosnak sikerült nemrég lefilmeznie a férfit, mert egyik alkalommal visszafordult és másodszor is áthajtott ugyanazon a tócsán, hogy lefröcskölje a buszmegállóban várakozókat.

A bizonyíték ellenére a rendőrség nem tudta kinyomozni a tettes kilétét, mert fekete terepjárója nincs bejelentve. Ezért a hatóságok a lakosság segítségét kérik a január óta aktív "gonosztevő" lefüleléséhez.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×