eur:
393.87
usd:
369.39
bux:
65553.18
2024. április 23. kedd Béla

Warren Buffett régi Cadillacje több mint 120 ezer dollárért kelt el

Warren Buffett régi Cadillacje több mint 120 ezer dollárért kelt el egy jótékonysági aukción.

A filantróp amerikai milliárdos mértékletes életmódjáról ismert. A most elárverezett 2006-os Cadillac sem ért volna többet körülbelül 11 ezer dollárnál, ha nem a világ egyik leggazdagabb embere lett volna előző tulajdonosa, aki ezt a kesztyűtartón elhelyezett aláírása mellett azzal is hajlandó igazolni, hogy személyesen adja át a kulcsot az új tulajdonosnak, ha az elutazik érte otthonába.

A kocsi a csütörtök éjszaka véget ért árverésen végül 122 ezer 500 dollárért (33 millió forintért) kelt el, a befolyó összeget a nebraskai Omahában, Buffett lakhelyén működő Girls Inc jótékonysági szervezet kapja.

Az amerikai és kanadai lányoknak oktatási és rekreációs lehetőségeket kínáló Girls Inc régi kedvence a 84 éves milliárdosnak: 2006-ban egy másik kocsijának árát is nekik adományozta, akkor ez 73 ezer 200 dolláros támogatást jelentett. A Buffett 2004-ben elhunyt felesége által társalapított Girls Inc egyik igazgatója a milliárdos lánya, Susan, tiszteletbeli elnöke pedig maga a first lady, Michelle Obama.

Buffett más módon is igyekszik nemes célokért tenni. Minden évben felajánl például egy vele elkölthető steak ebédet, és az aukció rendszerint hétszámjegyű bevételével egy szegényeket segítő San Franciscó-i alapítványt támogat.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×