INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Warren Buffett régi Cadillacje több mint 120 ezer dollárért kelt el

InfoRádió / MTI
Warren Buffett régi Cadillacje több mint 120 ezer dollárért kelt el egy jótékonysági aukción.

A filantróp amerikai milliárdos mértékletes életmódjáról ismert. A most elárverezett 2006-os Cadillac sem ért volna többet körülbelül 11 ezer dollárnál, ha nem a világ egyik leggazdagabb embere lett volna előző tulajdonosa, aki ezt a kesztyűtartón elhelyezett aláírása mellett azzal is hajlandó igazolni, hogy személyesen adja át a kulcsot az új tulajdonosnak, ha az elutazik érte otthonába.

A kocsi a csütörtök éjszaka véget ért árverésen végül 122 ezer 500 dollárért (33 millió forintért) kelt el, a befolyó összeget a nebraskai Omahában, Buffett lakhelyén működő Girls Inc jótékonysági szervezet kapja.

Az amerikai és kanadai lányoknak oktatási és rekreációs lehetőségeket kínáló Girls Inc régi kedvence a 84 éves milliárdosnak: 2006-ban egy másik kocsijának árát is nekik adományozta, akkor ez 73 ezer 200 dolláros támogatást jelentett. A Buffett 2004-ben elhunyt felesége által társalapított Girls Inc egyik igazgatója a milliárdos lánya, Susan, tiszteletbeli elnöke pedig maga a first lady, Michelle Obama.

Buffett más módon is igyekszik nemes célokért tenni. Minden évben felajánl például egy vele elkölthető steak ebédet, és az aukció rendszerint hétszámjegyű bevételével egy szegényeket segítő San Franciscó-i alapítványt támogat.

A címlapról ajánljuk