eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Összetört Pistorius a bíróságon

Keddig biztosan őrizetben marad a gyilkossággal vádolt Oscar Pistorius, a dél-afrikaiak művégtagokkal versenyző atlétája, a tavalyi londoni olimpia egyik sztárja, aki a gyanú szerint csütörtökön hajnalban pisztollyal lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt.

A bírósági meghallgatásra az eredeti tervekkel ellentétben ugyanis nem pénteken, hanem kedden kerül sor. Akkor dől el, hogy a 26 éves atléta - aki sírva fakadt a bíróságon - óvadék ellenében szabadlábon védekezhet-e. Desmond Nair bíró ugyanis a vádirat felolvasása után elnapolta a tárgyalást, melyen az ügyészség szándékos emberölésből fog kiindulni.

A rendőrséget csütörtökön kora reggel értesítették arról, hogy lövöldözés történt Pistorius házában. Amikor a helyszínre érkeztek, a mentők már ott voltak, s próbálták újraéleszteni a 30 éves modellt, akit négy lövés ért a felső testén. A nyomozók a helyszínen találtak egy 9 mm-es pisztolyt. A rendőrség korábban is vonult már ki a házhoz veszekedés miatt.

A helyi sajtó úgy tudja, hogy Reeva Steenkamp Valentin-nap alkalmából szerette volna meglepni a sportolót, aki azonban betörőnek nézhette a besurranó nőt, ezért lőtt rá.

A hatszoros paralimpiai bajnok Pistorius az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája volt tavaly Londonban, ahol 400 méteren elődöntőt, míg a dél-afrikai váltóval döntőt futott, s lett nyolcadik. Utána a paralimpián 400 méteren megvédte címét, s a 4x100-as váltóval is aranyérmet szerzett, 200-on pedig ezüstöt nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×