INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

"Nyomja le a gombot, ha drámát akar!" - videóval

InfoRádió / MTI
Utcai lövöldözésbe és akciófilmekbe illő jelentek sorába torkollott egy tévéreklám Hollandiában a járókelők döbbenetére. Egy egy tévécsatorna reklámozta magát egészen rendhagyó módon: Aarschot városának főterére kitett egy nyomógombot azzal a felirattal, hogy "NYOMJA LE, HA DRÁMÁT AKAR!"

Egy középkorú biciklis férfi volt az első kíváncsi, aki lenyomta a gombot, mire azonnal elszabadult a pokol. Szirénázó mentőautó rontott a térre egy mellékutcából, az egyik házból rögvest hoztak is hordágyon egy férfit, majd elejtették, közben az autó ajtajának csapódott egy kerékpáros, aki összeverekedett az egyik mentőssel. A mentőautó hamarosan elszáguldott, ám a beteg nélkül, aki az úttesten hevert a hordágyon.

Már ezen is elképedt a tér népe, ám mindez csupán a kezdet volt. Alsóneműben, motoron egy nő hajtott keresztül a téren, miközben csikorgó gumikkal sötét kocsi érkezett nyomában szirénázó rendőrautóval, és vad tűzpárbaj kerekedett rendőrök és fekete ruhás férfiak között.

Az emberek nem győzték kapkodni a fejüket - még az is, aki eddigre már rájött arra, hogy mindez mesterséges dráma, nem pedig élet szülte spontaneitás.

A rendkívül akciódús percek fináléjában egy amerikai focicsapat tagjai rohantak ki teljes szerelésben az egyik házból, hogy oltalmukba vegyék az egyik sebesült gengsztert, majd pedig hatalmas felirat gördült le egy ház faláról: a TNT tévécsatorna reklámszövege "NAPI DRÁMAADAGOD!" felirattal.

A történéseket természetesen kamerára vette a tévécsatorna, a reklámfilm megtekinthető a The Daily Telegraph című brit lap honlapján.

A TNT nem holland, hanem amerikai kábeltévé, de Hollandiában csak most debütál. Aarschot amúgy csendes flamand város.

A címlapról ajánljuk