eur:
399.97
usd:
364.93
bux:
74186.25
2024. október 9. szerda Dénes

Tudja meg, mennyit keresnek a szórakoztatóipar legnagyobb csillagai!

Bár a szórakoztatóipar női hírességei - élükön Oprah Winfrey televíziós műsorvezetővel - igencsak jól keresnek, de még így is elmaradnak férfi társaiktól a Forbes magazin listája szerint. Az összesítésből kiderült, a legjobban kereső női hírességek 835 millió dollárt (166,77 milliárd forintnak megfelelő összeget) gyűjtöttek 2009. június 1-je és 2010. június 1-je között. A férfiak viszont ennél is többet, 1,2 milliárd dollárt (238,24 milliárd forint).

Összességében azonban mégis egy nő vitte el a pálmát, Oprah Winfrey televíziós személyiség 315 millióval gazdagodott, ezzel ő az év legjobban kereső szórakoztatóipari híressége.

A nők kereseti listáján Beyoncé Knowles énekesnő érdemelte ki a második helyet, ő teltházas koncertturnéja, a nevével fémjelzett parfüm, valamint saját divatmárkája révén 87 millió dollárral gyarapította bankszámláját. Ezzel az összeggel a férfiak listáján a kilencedik helyet csíphette volna el. A többi nő viszont már nem ért a férfiak keresetének nyomába.

A Forbes újságírói ügynökökkel, menedzserekkel, producerekkel és ügyvédekkel beszéltek, hogy felbecsüljék a női hírességek keresetét. Noha a listán szereplő nők közül jó néhány a film és a televízió világából érkezik, a listát mégis a zenészek uralják.

A harmadik helyen Britney Spears áll 64 millió dolláros bevétellel. A negyedik helyen Lady Gaga, az ötödiken Madonna áll. Spears szintén sikeres turnén van túl, emellett a többek között az Elizabeth Arden kozmetikai céggel kötött reklámszerződése is jócskán hizlalta kontóját. Lady Gaga először szerepel a legjobban keresők listáján, tekintélyes keresete mögött szintén koncertkörút, valamint jövedelmező reklám-megállapodások állnak. Madonna 58 millióval növelte tartalékait, az 52 éves énekesnő szerzői jogdíjaiból és divatmárkájának szerződéseiből húzott hasznot.

A Forbes internetes kiadásában (www.forbes.com) elérhető lista hatodik helyén Sandra Bullock Oscar-díjas színésznő áll. Az említett időszakban két filmje - a Nászajánlat és A szív bajnokai - is kasszasiker lett, és az Oscar-díj is "növelte értékét".

Ellen DeGeneres televíziós személyiség a hetedik helyet csípte el. A műsorvezető bejelentette, hogy hamarosan saját lemezkiadót indít, és sikeres reklámszerződéseket is magáénak tudhat. DeGeneres év alatt 55 millió dollárt keresett. Nyolcadik lett Miley Cyrus, a tinédzser énekes-színésznő 48 millióval lett gazdagabb, mindezt filmjeinek és dalainak bevételéből.

Nincs oka szégyenkezni Taylor Swift country énekesnőnek, az alig 21 éves csillag vagyona 45 millióval gyarapodott. A tízes lista utolsó helyén egy bírósági tárgyalásokat idéző tévéshow házigazdája, Judge Judy, vagyis Judy Sheindlin bíró áll, ő szintén 45 millióval növelte tartalékait.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Kedden két órán át állta az újságírói kérdések özönét Orbán Viktor miniszterelnök, szerdán pedig az Európai Parlament plenáris vitájának részeként mutatja be Magyarország mint az EU soros elnöke féléves elnöki programját a strasbourgi EP-ülésteremben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar EU-elnökség programbeszédében a versenyképesség növelését, a szabályozások egyszerűsítését és a tagállamok közötti együttműködés erősítését hangsúlyozta az Európai Parlament előtt. Kijelentette, hogy a magyar elnökség novemberben új versenyképességi paktumot mutat be, és kiemelte, hogy az EU ipari kapacitásainak megtartása, a magas energiaárak kezelése és a zöld átállás megalapozása kulcsfontosságú. A migrációval kapcsolatban a miniszterelnök a schengeni rendszer összeomlásától óvott, és az unió határain kívül kialakítandó menekültügyi hotspotokat javasolta. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke erősen kritizálta a magyar miniszterelnök kijelentéseit és a kormány intézkedéseit, álszentséggel vádolva a kabinetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×