eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Húszkilós baba Kínában

Mindössze tíz hónapos, de máris húsz kilogrammot nyom egy baba Kínában - a túlsúly oka még az orvosoknak is fejtörést okoz.

A közép-kínai Csangsa (Changsha) város orvosai egyelőre nem találnak magyarázatot az egyébként jó egészségnek örvendő baba elhízására - adta hírül a China News Service kínai hírügynökség kedden.

A Michelin-baba becenevű, csöppségnek éppen nem nevezhető babát szülei azért vitték kórházba, mert a kisfiúnak láza volt.

"Még ha nincs is orvosi oka a gyermek túlsúlyának, esete mindenképpen tükrözi, milyen problémát jelent manapság az elhízás Kínában" - mondták el az orvosok. A szülőknek figyelniük kellene gyermekeik étkezésére, hogy ne hízzanak el, hiszen ez számos egészségügyi problémát eredményezhet.

A kínai egészségügyi minisztérium 2004-es statisztikái szerint az 1,3 milliárd lakosú országban több mint hatvan millió elhízott, és további kétszáz millió túlsúlyos ember él.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×