eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így nősül az elűzött görög király playboy fia

Megnősül Európa egyik leghíresebb playboya, az elűzött görög király 40 éves fia. Miklós herceg szerdán vezeti svájci menyasszonyát oltár elé egy festői görög szigeten. A pár már hét éve ismeri egymást, az eljegyzést 2009 decemberében tartották.

A herceg választása azért esett Szpétsze szigetére, mert jachtjával épp ott hajóztak el, amikor megkérte a most 29 éves Tatiana Blatnik kezét.

Miklósé a felső tízezer egyik leghíresebb egyik legismertebb arca. Sokáig lehetséges vőlegényként emlegették a skandináv uralkodóházak valamelyik hercegnője számára, rossz nyelvek szerint viszont aranyifjúi életmódja megakadályozta, hogy szert tegyen az északi hercegnők egyikének kezére.

A herceg a harmadik gyereke II. Konstantin görög királynak, akit 1974-ben népszavazással fosztottak meg trónjától. Anyja Annamária volt királyné, II. Margit dán királynő húga.

Sajtóbeszámolók szerint az esküvőre 350 vendég hivatalos, a pár kérésére azonban a szertartás és a lakodalom visszafogott lesz, hogy ne zavarják meg a sziget lakóinak nyugalmát.

Szpétsze szigetén autókkal nem lehet közlekedni, a menyasszony lovaskocsival érkezik a katedrálishoz, míg a vőlegény hajóval megy a szertartásra.

Konstantin király irodája biztonsági okokból nem akarta közzétenni a meghívottak névsorát, de sokan biztosra veszik, hogy megjelenik Zsófia spanyol királyné, a trónfosztott uralkodó húga, Miklós nagynénje, és más uralkodóházak is képviseltetik magukat.

Görögországban 1964-ben tartottak utoljára királyi esküvőt, akkor épp a herceg szülei keltek egybe. Azt a menyegzőt Európa-szerte közvetítették a televíziók. "Azok voltak a szép idők! De az idők változnak, most egy kis szigeten kell esküvőt tartani" - mondta egy 87 éves görög nyugdíjas, aki anno rendőrként a király nyári palotájánál teljesített szolgálatot.

A monarchia intézménye a hatvanas években vált igen népszerűtlenné a nép körében, különösen azután, hogy a király támogatta a katonai diktatúrát. Konstantin később belátta hibáját, de akkor már száműzetésbe kényszerült, és nem tudta megmenteni a királyságot, amelyet végül népszavazás útján töröltek el 1974-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×