INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Brutális gyilkosság Tatabányán

Infostart / InfoRádió
Megkéseltek és megfojtottak szerda délután egy fiatal nőt Tatabányán, a gyilkosság feltételezett tettesét a bejelentés után három órával elfogták - mondta a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Léber Gabriella közölte: az elkövető a nő élettársa volt. Részletes beismerő vallomásában elmondta, hogy az asszonyt kapcsolatuk megromlása miatt ölte meg.
A 29 éves áldozat korábban "se veled, se nélküled" kapcsolatban élt a 46 éves elkövetővel. A nő tavaly decemberben feljelentette az élettársát, mert őt és nyolcéves gyermekét olyan súlyosan bántalmazta, hogy csonttöréseket szenvedett, ezért a nyomozók gyanúja a férfira terelődött.

A férfire végül a rendőrség épülete előtt találták rá, majd őrizetbe vették. Beismerő vallomásában elmondta, hogy szerdán munkahelye közelében békülési szándékkal kereste meg a nőt, sonkát vitt az élettársának, s az élelem felszeleteléséhez egy kést is a szatyorba rakott.

Találkozásuk azonban dulakodásba torkollott, a férfi a késsel többször megszúrta a nőt, s hogy elhallgattassa, fojtogatta, majd földön fekvő áldozatát magára hagyta. A szatyrot és a kést a közelben eldobta, átöltözött, s őrizetbe vételéig a városban bolyongott.

A holttestet kutyasétáltatók találták meg, a nő azonosításában a nála lévő mobiltelefon segített.

Hanganyag: Szépvölgyi István


A címlapról ajánljuk