eur:
387.85
usd:
359.84
bux:
69059.75
2024. május 9. csütörtök Gergely

Angelina Jolie a legbefolyásosabb sztár

Angelina Jolie a világ legbefolyásosabb híressége a Forbes magazin idei százas listáján.

Az Oscar-díjas színésznő tavaly harmadik helyezést ért el az éves bevétel és a médiajelenlét alapján összeállított Forbes-listákon, de idén a legnépszerűbb amerikai műsorvezetőt, Oprah Winfreyt megelőzve a csúcsra ért. Angelina Jolie tavaly 27 millió dollárt keresett, ami tizede Winfrey éves bevételének, a hatgyerekes színésznő azonban a világsajtó koronázatlan királynőjévé vált.

Madonna a harmadik listán, őt követi Beyoncé Knowles, a férfiak közül pedig a golfozó Tiger Woods áll a legelőkelőbb helyen, ő az ötödik. A további sorrend: Bruce Springsteen, Steven Spielberg, Jennifer Aniston és Brad Pitt.

A lista 49. helyét meglepetésre Barack Obama foglalja el, pedig hivatalban lévő amerikai elnöknek még nem sikerült bejutni a százas klubba. Obama világra szóló népszerűsége, történelmet író választási győzelme és nem utolsó sorban jövedelmező írói tevékenysége miatt kerülhetett a középmezőnybe - indokolta a magazin.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×