eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Inkább lenne topmodell, mint Nobel-díjas az amerikai nők negyede

A nőknek még mindig összetett és ellentmondásos a viszonyuk a saját magukról kialakított képükhöz egy új felmérés szerint, amely szerint a megkérdezettek negyede inkább megnyerné az Amerika Következő Topmodellje versenyt, mint a Nobel-díjat.

A válaszolók háromnegyede azt mondta, leborotválná a fejét, ha ezzel megmenthetné egy idegen életét, a 25 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, inkább választanak egy kövér embert a legjobb barátjuknak, ha ez azt jelenti, hogy ők vékonyak.

Amint azt a régi dilemma mondja - gazdaghoz vagy jóképűhöz menjünk-e hozzá feleségül - a 18-24 évesek fele úgy válaszolt, hozzámennének egy ronda emberhez, ha az milliomos. Ha a 18-34 évesek válaszait nézzük, akkor azt találjuk, hogy a válaszolók 88 százaléka boldogan odaadná az ékszereit és a sminkjét egy barátságért.

A felmérést az Oxygen nevű amerikai tévéhálózat készíttette, amely a fiatal nők körében népszerű. Dr. Jenn Berman pszichoterapeuta szerint mindez azt mutatja, a mai amerikai nők az altruizmus, a materializmus, a hiúság és a veszély, az odaadás és az önzés érdekes kombinációit mutatják föl. "A kutatás felmutatja a bennünk rejlő kettősséget" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×