eur:
388.27
usd:
360.66
bux:
68635.75
2024. május 7. kedd Gizella

Tíz gyermeket nevel a munkanélküli házaspár

Egy nagy-britanniai házaspár tíz gyermeket nevel, annak ellenére, hogy csak segélyekből tartják fenn magukat. A pénzük kevés, a szomszédjaik mégis Nagy-Britannia legnagyobb tarhálóinak nevezik őket.

Tracey Crompton sosem dolgozott, férje, Harry pedig 15 éve munkanélküli. A család jelenleg ingyen használhat egy nyolcszobás házat, amelyben tíz gyermekükkel együtt élnek.

Évente több mint 32 ezer fontnyi, azaz mintegy 10,5 millió forintnak megfelelő jövedelmük van - támogatásokból. Saját szőlőbirtokuk is van és egy veteményeskertjük.

A házaspár azt mondja: örülnek a pénzügyi válságnak, ennek köszönhetően ugyanis lement számos, számukra luxusnak tartott termék ára, így vehettek maguknak új televíziót vagy számítógépes játékokat.

A család mégsem boldog, azt mondják: két komoly problémájuk van. Egyik, hogy további támogatásokra lenne szükségük, a mások, hogy szomszédjaik Nagy-Britannia legnagyobb tarhálóinak nevezik őket.

A 40 éves családanya elmondta, bár sok támogatást kapnak, még többre lenne szükségük. Mint mondta, nem tud munkát vállalni, mert el kell látnia tíz gyermekét, férje pedig egészségügyi problémákkal küzd.

Hetente 250 fontot, azaz nagyjából 80 ezer forintot költ élelmiszerekre, a többi mellett 50 zacskó csipszet és tíz liter szénsavas üdítőt vesz meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×