eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Meghalt a beteg, mert eltévedt a mentő

Azért halt meg a lánya, mert a mentő sofőrje eltévedt útban a kórház felé - állítja a gyermekét gyászoló brit édesapa, Russell Gadsby.

Amint Kay Gadsby összeesett a család otthonában, édesapja azonnal tárcsázta a segélyhívószámot, és a mentők idejében meg is érkeztek. Gyorsan betették a lányt a mentőautóba, majd elindultak vele, ám a kórházhoz vezető 56 kilométeres út során eltévedtek: mivel a műholdas navigációs rendszer nem működött, többször is megálltak, hogy megnézzék a térképen, merre kell menniük.

Mire a kórházba került, a lány állapota jelentősen romlott: az orvosok hiába küzdöttek az életéért, öt órával később meghalt.

Az apa, Russel Gadsby szerint a mentők legalább fél órát vesztettek azzal, hogy a térképet böngészték. "Nevetséges, hogy egy rohamkocsi sofőrje nem tudja, merre van a kórház" - magyarázta keserűen a férfi.

"A feleségem, Georgina, Kay-jel volt. Azt mondta, ahelyett, hogy a lányommal foglalkozott volna, a mentőorvos az ablakon tekintgetett kifelé" - tette hozzá a gyászoló apa.

A férfi azt is elmondta: miután lányával elindultak a kórház felé, ő még beugrott tankolni a közeli benzinkútra, ahol 20 percig állt sorba, de még így is negyed órával előbb ért a célhoz, mint a mentő.

"Az orvosok nem tudták megmondani, megmenthető lett-e volna Kay, ha előbb kórházba kerül - talán igen" - fűzte hozzá.

A 21 éves korában elhunyt Kay 11 évesen szív- és vesetranszplantáción esett át. Folyamatosan dialízisre volt szüksége, és az egyik idei kezelés során - súlyos hasmenéssel és hasfájással járó - C-Difficile-fertőzést kapott.

A mentőszolgálat szóvivője azzal magyarázta az esetet, hogy a sofőr korábban másik környéken dolgozott, ezért találta meg lassan a kórházhoz vezető utat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×