eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

Átlépte az új élet küszöbét az amstetteni rém lánya

Miután vasárnap felébredt a kómából, Kerstin Fritzl egy egyszerű hellóval köszöntötte családját és az új életét, ami 19 év után talán normális mederbe terelődhet.

Rendkívüli pillanat volt, amikor Kerstin a kezemet fogva átsétált egy új otthonba, átlépve egy új élet küszöbét - mondta Albert Reiter, annak az amstetteni kórháznak az orvosa, ahol a 19 éves lányt ápolták.

Kerstin Fritzl vasárnap reggel ébredt fel a mesterséges kómából, és egy mentővel szállították át arra a klinikára, ahol családja többi tagját kezelik. A 19 éves lányt anyja, Elisabeth, valamint két testvére, Felix és Stefan üdvözölte - őket tartotta fogva Josef Fritzl, aki amstetteni házuk pincéjébe alakította ki az ablaktalan cellákat. Ide zárta be 24 évig Elisabeth lányát, akit számtalanszor megerőszakolt és teherbe ejtett.

A megható családegyesítésen ott volt Elisabeth anyja, Rosemarie, valamint a 24 évet a föld alatt töltő 42 éves nő többi gyereke is: a 16 éves Lisa, a 14 éves Monika és a 12 éves Alexander - Fritzl őket felvitte a cellából, és normális életet biztosított számukra.

"Helló!"

A doktorok május 12-én kezdték el csökkenteni Kerstin gyógyszeres kezelését és mesterséges kómáját, aminek következtében 3 nap múlva kinyitotta a szemét. Mosolygott, és látta az arcokat maga körül, ami bizonyította, hogy nem szenvedett komoly agykárosodást.

Vasárnap reggel 9 órakor teljesen felébredt a mesterséges kómából. A kórház vezetője elmondta, hogy Elisabeth gyakran töltötte idejét lánya ágya mellett. Kerstin egy egyszerű hellóval köszöntötte édesanyját, amikor felébredt.

Szoknak az új világhoz

Az egész család nagyon boldog, hogy most először együtt lehetnek - mondta az orvos a tegnapi sajtótájékoztatón, ahol néhány részletet is elmeséltek arról, hogy az amstetteni rém két családja miként viseli az újraegyesítést.

Berthold Kepplinger, a klinika igazgatója elmondta, hogy a család azon tagjai, akik normális életet éltek kissé csalódottak megkínzott szeretteik lassú fejlődésével a klinikán, de hozzátette: azok, akik a föld alatti élet monotonitásához szoktak hozzá, most mindent ijesztően gyorsnak észlelnek. Számukra egy egyszerű felhő látványa is elég ahhoz, hogy beteljen a napjuk, mivel most fedezik fel a külvilágot.

Az amstetteni rém fogságából áprilisban kiszabadult gyerekek a körülményekhez képest jól fogadják a számukra teljesen ismeretlen világot. Kerstin felébredése óta Elisabeth nyugodtnak és jókedvűnek tűnik, a hatéves Felix pedig szeret lépcsőt mászni, és naponta fél órát játszik kint az udvaron - mindig napszemüveget visel, hogy így védje érzékeny szemét a napfénytől.

A 18 éves Stefan már nehezebben viseli a váltást: nagyon vékony és sápadt, az első hetekben pedig csak lassan tudott mozogni, de orvosai szerint a motorikus funkciói egyre fejlődnek.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×