eur:
401.39
usd:
366.92
bux:
74216.64
2024. október 11. péntek Brigitta

Anyatejjel táplálja három és ötéves gyerekét

Egy angol édesanya még mindig szoptatja 5 éves kislányát és 3 éves kisfiát. Szerinte butaság lenne megfosztani gyerekeit a jótékony anyatejtől.

Josephine és Zac Onions teljesen normális, cserfes és egészséges kisgyerekeknek tűnnek, mégis van valami különleges bennük: hiába 5 és 3 évesek, még mindig anyatejet isznak.

45 éves édesanyjuk úgy véli, hogy a gyerekek fizikai és mentális egészségére is jó hatással van az anyatej, ezért butaság lenne megfosztani őket tőle. Stella Onions szerint sok tanulmány bizonyította már, hogy a tápszer gyomorfertőzéseket és légzési problémákat is okozhat a babáknál, sőt növeli a rák kialakulásának esélyét is.

Szoptatás közben a test boldogság hormonokat termel, ami lenyugtatja az anyát, sőt még a szülés utáni depresszióban is segít - állítja az angol anya, aki naponta kétszer, reggel és este külön szoptatja gyerekeit.

Bevallása szerint a kései szoptatás egyik nagy előnye az, hogy megtanította gyerekeit, hogyan osztozkodjanak, és megszűnt köztük a testvéri rivalizálás, sőt nem is hisztiznek. Sokat utazunk a tengerentúlra, és nem kell aggódnunk a helyi csapvíz minősége miatt sem - tette hozzá.

Az angliai Ludlowban élő nő nem szégyelli nyilvánosan szoptatni gyerekeit, egyszer még a londoni Downing Streeten is megetette őket. Dél-Afrikában nőttem fel, ahol a mellre úgy tekintenek, mint amivel etetni lehet a gyerekeket - mondta a nő.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×