eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Betört fejjel, kórházban kötött házasságot a volt német kancellár

A kórházban vette feleségül a nála 34 évvel fiatalabb kedvesét az egykori német kancellár, Helmut Kohl. A politikus azért szorul kezelésre, mert néhány héttel ezelőtt elesett és betörte a fejét.

Sokak szerint aggodalomra adhat okot, hogy Helmut Kohl egy klinikán tartotta meg esküvőjét kedvesével, a 44 éves, közgazdászként dolgozó Maike Richterrel. Szóvivője nem tudta megmondani, mikor hagyhatja el a kórházat a volt német kancellár, ezért akadnak, akik attól tartanak, hogy a politikus állapota tovább romlott.

A 78 éves, meglehetősen testes Kohl nyolc héttel ezelőtt elesett ludwigshafeni otthonában, és koponyasérüléssel került kórházba, ahol az agyi vérzések megakadályozása érdekében az orvosok még aznap megműtötték. A politikus lassan gyógyul, az operáció óta is ápolásra szorul.

Bár az esküvő a múlt hét csütörtökön volt, mindeddig titokban tartották a hírt; a ceremónián csak a pár néhány közeli barátja vett részt. "Nagyon boldogok vagyunk" - nyilatkozták a friss házasok, akik három együtt töltött év után döntöttek úgy, hogy összekötik életüket.

Helmut Kohl és kedvese 2005-ben kezdett együtt mutatkozni: a politikus ekkor már négy éve özvegy volt. Felesége, Hannelore, akivel 1960-ban házasodott össze, egy antibiotikum-kezelés nyomán fényallergiát kapott, amely annyira elhatalmasodott rajta, hogy végül teljes sötétségben kellett élnie. Az asszony 2001-ben öngyilkos lett.

Maike Richter igyekszik mindenben segíteni párjának: a balesetet követően szabadságot vett ki a gazdasági minisztériumban, és azóta szinte minden idejét a lábadozó Helmut Kohl mellett tölti, tavaly pedig az Európai Unió megalapításának 50. évfordulóján képviselte kedvesét, aki térdműtétje miatt nem tudott részt venni az ünnepségen.

Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×