eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Lemondhat az olimpiáról a verekedő úszó

Kitették az olimpiára készülő ausztrál úszóválogatottból Nick D'Arcyt, miután vádat emeltek ellene.

A 200 méter pillangón az ausztráliai olimpiai válogatót megnyerő, így pekingi indulási jogot szerző 21 éves sportolót március végén azzal vádolták meg, hogy egy vita végén összeverekedett egy csapattársával, Simon Cowleyval. A hátúszásban a Nemzetközösségi Játékokon korábban három aranyérmet szerző Cowley súlyos sérüléseket és arctörést szenvedett.

Néhány nappal később egy másik ausztrál úszó, Tim Peach állította azt, hogy megverte Nick Darcy.

Az ügyben a rendőrség nyomozást indított. A verekedéssel vádolt úszót őrizetbe vették, de szabadlábon védekezhet a jövő hétfői tárgyaláson.

Nick D'Arcy az olimpiai részvételről is lemondhat, ugyanis maga az ausztrál ötkarikás testület elnöke döntött arról, hogy nem utazhat Pekingbe.

Az úszó edzője, Brain Stehr szerint mindez a tehetséges versenyző karrierjének a végét is jelentheti. "Kétlem, hogy újra úszni fog" - mondta a tréner.

Nick D'Arcy a döntés ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbezhet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×