eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Ha puhább a gumibotja, nem citálják bíróság elé a chippendale fiút

Vihet-e magával valódi gumibotot, aki jelmezbálba készül? Ebben a furcsa kérdésben három bíró ítélkezik majd. Az ügy egy chippendale fiú letartóztatása nyomán pattant ki.

Stuart Kennedy, színpadi nevén Eros őrmester, épp dolgozni indult, amikor két járőr megállította. Az tűnt fel nekik, hogy a 25 éves chippendale fiú rendőrjelmezben volt, és a mű gázszprés palack mellé egy valódi gumibotot is az övére csatolt.

A két rendőrnő elkísérte a férfit a munkahelyére, végignézte a show-t, majd őrizetbe vette a genetikusnak tanuló fiatalt, amiért támadófegyver volt nála.

Az ügyet végül ejtette az illetékes, aberdeeni sheriff, az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen, így másodfokon az edinburghi bíróság elé került az eset, ahol azt mondták Kennedynek, hogy magának kereste a bajt: nem kerül szembe a törvénnyel, ha a gumibot kevésbé kemény.

Az ügyész, Brian McConnachie elismerte, hogy az eset körüli felhajtás nem tesz jót az igazságszolgáltatás megítélésének, mégis azt hangsúlyozta, hogy az ügy nagyon fontos: ha nem ítélik el Stuart Kennedyt, akkor bármelyik bűnöző hordhat magával fegyvert azzal az indokkal, hogy az csak egy jelmez kelléke.

Lord Reed, a bíró azonban kigúnyolta érvelését: "Ugye nem azt állítja, hogy a gazemberek régmúlt korok viseleteibe bújva özönlik majd el az utcákat arra hivatkozva, hogy épp egy jelmezbálba tartanak?" - mondta.

Egyelőre nem lehet tudni, milyen döntést hoznak a fiatal ügyéről döntő bírák, az esélyei azonban nem rosszak, hiszen esze ágában sem volt használni fegyverét, ráadásul első fokon sem ítéltek ellene.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×