eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Horgászás közben lett vegetáriánus Paul McCartney

Egy tátogó hal látványa vezette a vegetáriánusok közé - mesélte Paul McCartney a PETA nemzetközi állatvédő szervezet új kampányának szerdai londoni bemutatóján.

Az egykori Beatles gitárosa egy horgásztúrán vett részt és éppen kapása volt, amikor elhatározta, hogy vegetáriánus lesz. "Tekertem az orsót, aztán néztem, ahogy a hal levegő után kapkod és rájöttem, hogy az ő élete ugyanolyan fontos neki, mint az enyém nekem" - mondta Paul McCartney.

Az állatokkal való etikus bánásmódot népszerűsítő PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) kampányában Paul McCartney egy plakáton szerepel. Kalapot és fehér trikót visel, amelyen egy tehén képe látható, alatta pedig a "nem ennivaló" felirattal.

A 65 éves brit zenész évtizedek óta vegetáriánus. Meggyőződése szerint nem lenne többé éhínség, ha a bolygó összes lakója felhagyna a húsevéssel. A PETA kampányában több más hírességgel vesz részt, köztük van például Pamela Anderson és Forest Whitaker.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×